علت خالی شدن موی جلوی سر

علت خالی شدن موی جلوی سر چیست؟ الگوی ریزش موی مردانه معمولاً به صورت کم‌پشت‌شدن موها در امتداد پیشانی است و یکی از نشانه‌های اولیه طاسی سر است. موهای جلوی سر معمولاً اولین ناحیه‌ای است که تحت تأثیر قرار می‌گیرد. متأسفانه، تقریباً غیرممکن است که بتوان آن را پنهان کرد. الگوی ریزش موی مردانه که به آن آلوپسی آندروژنتیک هم گفته می‌شود، رایج‌ترین نوع ریزش موی ارثی است.

 مردانی که تحت تأثیر آن قرار گرفته‌اند، از اواسط بیست سالگی تا اواسط سی سالگی موهای جلوی سرشان شروع به کم‌پشت شدن می‌کند. کسانی که تحت تأثیر الگوی ریزش موی مردانه قرار دارند، معمولاً با افزایش سن، این ریزش مو حالت پیشرونده به خود می‌گیرد و تخمین زده می‌شود بیش از 50٪ مردان بالای 50 سال تا حدی تحت تأثیر آن قرار بگیرند. اگرچه سن تاثیر چندانی در ریزش مو در مردان ندارد. ما شاهدمردانی هستیم، که در اوایل بیست سالگی و گاهی اوقات حتی در اواخر نوجوانی دچار ریزش مو می شوند.

ریزش موی مردان از نظر علمی

پس، علم پشت الگوی ریزش موی مردانه و ریزش مو چیست؟ همه چیز به هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون یا DHT برمی گردد. اگر از الگوی ریزش موی مردانه رنج می‌برید، بدن شما به طور طبیعی DHT بیشتری تولید می‌کند که یک محصول جانبی تستوسترون است. پس از بلوغ، نیاز چندانی به DHT نیست، زیرا این هورمون عمدتاً در توسعه ویژگی‌های مردانه درهنگام بلوغ نیاز می‌شود.

اگرچه در مردان بالغ DHT استفاده چندانی ندارد، اما همچنان به عنوان یک محصول جانبی تستوسترون تولید می‌شود. DHT تا حدی مسئول کوچک کردن فولیکول‌های مو است تا موی کمتری تولید شود و در نهایت، هیچ مویی تولید نمی‌شود. موی جلوی سر معمولاً اولین ناحیه‌ای است که تحت تأثیر قرار می‌گیرد، که منجر به نازک شدن مو در جلو و پس از آن عقب‌رفتن خط مو می‌شود.

موی جلوی سر اولین ناحیه ای است که دچار ریزش می شود

برسی علت خالی شدن موی جلوی سر

خالی شدن موی جلوی سر میتواند به دلایل دیگری نیزی اتفاق بیوفتد این علل شامل:

آلوپسی آره‌آتا

آلوپسی آره‌آتا شرایطی است که می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد؛ با این حال، اکثر افراد در  کودکی خود علائم یا نشانه‌های این بیماری را نشان می‌دهند. علائم شامل ریزش پراکنده مو (از جمله ریزش مو در جلوی سر) است که توسط بدن در اثر حمله تصادفی به فولیکول‌های مو ایجاد می‌شود. شما لزوماً نیاز نیست که شرایط بدنی بدی داشته باشید تا از آن رنج ببرید. اگر یکی از اعضای خانواده نزدیک شما آن را داشته باشد، شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آلوپسی آره‌آتا هستید. خبر خوب این است که مو می‌تواند دوباره رشد کند. خبر بد این است که درمان‌ها نتایج متفاوتی دارند، می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و رشد مجدد مو غیر قابل پیش‌بینی است.

آلوپسی ناشی از کشش

این صرفاً ریزش مو در نتیجه کشیدن فولیکول‌های مو است که باعث آسیب می‌شود. می‌تواند توسط کشیدن محکم مو به عقب به شکل دم اسبی یا گره، افزودنی‌های مو، شانه‌های مو، استفاده از رولرها در طول شب و موهای بهم بافته ایجاد شود. این نوع از ریزش مو می‌تواند با قرمزی و التهاب پوست سر همراه باشد. می‌توان آن را با کاهش کشش فولیکول‌های مو برگرداند.

ریزش تلوژنی

چرخه مو سه فاز دارد:

  1. فاز آناژن، که به عنوان فاز رشد شناخته می‌شود
  2. فاز کاتاژن، که به عنوان فاز انتقالی شناخته می‌شود
  3. فاز تلوژن، که به عنوان فاز استراحت شناخته می‌شود

ریزش تلوژنی با ریزش بیش از حد مو همراه است که توسط ورود موهای بیشتر به فاز استراحت ایجاد می‌شود. می‌تواند توسط تغییرات در رژیم غذایی، استرس، داروها و بیماری‌ها ایجاد شود. معمولاً پس از چند ماه خود به خود حل می‌شود. درمانی برای این شرایط وجود ندارد.

ریزش موی مردانه

نازک شدن مو چه دلیلی دارد؟

در شرایط دیگردی نیز ما شاهد نازک شدن موها هستیم که این شرایط شامل:

شرایط پزشکی

شرایط پزشکی زیر ممکن است پیشرفت ریزش مو در امتداد جلوی پوست سر را تشدید کند:

  • اختلالات تیروئید
  • پسوریازیس پوست سر
  • لوپوس
  • درماتیت سبوریک

گمان می‌رود که شرایط دیگر مانند بیماری عروق کرونری قلب و سرطان پروستات با ریزش مو در ارتباط هستند، اگرچه اطلاعات پزشکی قطعی‌ای که آنها را به هم مرتبط کند در حال حاضر یافت نشده است. برخی از سرطان‌ها همچنین می‌توانند باعث ریزش مو در برخی از مردان شود و بسیاری از درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی به مو آسیب می‌زنند و باعث ریزش یا طاسی سر می‌شوند.

استرس

استرس و اضطراب نقش بزرگی در تشدید ریزش مو در بسیاری از مردان ایفا می‌کنند. خجالت یا افسردگی ناشی از شروع نازک شدن مو می‌تواند یک چرخه معیوب ایجاد کند که منجر به ریزش بیشتر مو، از جمله موی جلوی سر می‌شود. کورتیزول (هورمون استرس) با ریزش مو مرتبط است و برخی از متخصصان ادعا می‌کنند غدد فوق کلیوی به دلیل تولید بیش از حد ممکن است کارایی‌اش کاهش یابد. وجود سطوح بالای این هورمون می‌تواند بر سلامت مو تأثیر منفی بگذارد.

علت ریزش موی شدید در مردان

داروها

داروهایی مانند آنتی‌دپرسانت‌ها می‌توانند در ریزش مو نقش داشته باشند. معمولاً، فولیکول‌های مو تا قبل از ورود به مرحله کوتاهی از استراحت که به عنوان مرحله “تلوژن” شناخته می‌شود، به مدت تقریباً دو سال همواره در حال رشد‌ند. طی این چرخه رشد مو، موهای موجود به مدت سه ماه بر روی فولیکول باقی می‌مانند و پس از فعال شدن مجدد فولیکول ریزش می‌کنند. داروهایی مانند فلووکسامین و لیتیم – همچنین سایر آنتی دپرسانت‌های سه حلقه ای – باعث ‌می‌شوند که موها به جای انتهای چرخه تلوژن، در ابتدای آن آزاد شوند.

انواع مختلفی از داروها برای فشار خون موجود است، از بتابلاکرها گرفته تا مهارکننده‌های ACE .بتابلاکرهای رایج مانند متوپرولول، پروپرانولول و آتنولول همگی باعث ایجاد ریزش مو از جمله ریزش مو در جلو سر می‌شوند.

سایر داروهایی که می‌توانند بر سلامت مو تأثیر بگذارند عبارتند از:

اگر نگران این هستید که داروهایتان ممکن است باعث نازک شدن موهای جلوی سرتان شود، با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا درمان‌های جایگزینی وجود دارد یا خیر.

سن

با افزایش سن، طاسی جلوی سر در مردان متفاوت است. در حالی که در اکثر مردان با افزایش سن ضخامت مو کاهش پیدا می‌کند، الگوی ریزش موی مردانه، تنها عامل ریزش مو نیست. با افزایش سن، فولیکول‌های مو کاهش می‌یابند، موهای نازک‌تری تولید می‌کنند و در نهایت هیچ مویی تولید نمی‌کنند. موی جلوی سر معمولاً اولین ناحیه‌ای است که تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین D معمولاً با ریزش مو ارتباط دارد. اگرچه تحقیقات قطعی در این زمینه وجود ندارد، اما ممکن است بین کمبود ویتامین D و شروع آلوپسی آره‌آتا ارتباطی وجود داشته باشد. اگر متوجه شدید از خستگی مزمن، نوسانات خلق و خو و ضعف عضلانی بیش از حد رنج می‌برید، سطح ویتامین D بدنتان را بررسی کنید.

درمان موهای نازک جلوی سر

اگر متوجه شروع طاسی در جلوی سرتان شده‌اید، می‌توانید سراغ گزینه‌های درمانی بروید. این به شرط که ریزش مو ناشی از الگوی ریزش موی مردانه باشد. بیایید نگاهی به برخی از راه‌حل‌های رایج، مؤثر و در دسترس بیندازیم که می‌توانید از آنها برای به تعویق انداختن اثرات الگوی ریزش موی مردانه استفاده کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عوارض اسکالپ سر

عوارض اسکالپ سر

تفاوت میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن

تفاوت میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن

درمان خانگی ریزش مو

درمان خانگی ریزش مو

Search